En tredjedel in på resan mot WOC

Project WOC 2016 är i full fart. Det var som jag skrev i förra inlägget 10v från det att jag blev uttagen tills det är dags för medeldistansen, en tid som jag tänker utnyttja till fullo. Har gått en tredjedel nu. Den har gått bra.

Inledde med några fina pass på hemmaplan innan det var dags för Jukola. Blev lite revansch från 10Mila där vi inte tog oss runt för andra året i rad. Tyvärr hade Mats på 4e-sträckan en riktigt dålig dag (likt jag hade ifjol). Vi slutade trots allt top 10, men hade nog kunnat vara med och slåss om segern om allt klaffat. Det kanske kommer nästa år… Jag var i alla fall riktigt nöjd med mitt lopp, ännu ett kvitto på att jag har en fin nivå just nu.

Efter några dagar hemma åkte jag och Johanna till Schweiz. Träningsmässigt var planen att samla höjdmeter och mängd. Summerade till slut ihop 9000m, vilket är ungefär vad en månad på hemmaplan brukar ge. Annars var det som alltid fint (och dyrt) att glida runt i Schweiz!

Tillbaka i Uppsala igen blev det ett litet ”träningsläger” på hemmaplan. Oerhört tacksamt att kunna få sällskap och sparring av Oskar, Rassmus mfl under veckan. Blev en av de bästa träningsveckorna jag gjort någonsin. Varken den mest spännande eller allra tuffaste veckan. Men en perfekt vecka inför det som väntar framöver tror jag. Veckan:

fredag
fm. Back in Lunsen, 45min lugnt
em. Distans stigar, 45min lugnt

lördag
fm. SM Ultralång, 150min tröskel/HIT
em. Vila.

söndag
fm. Distans stigar (inkl simning över ån), 100min lugnt.
em. Styrka, 75min.

måndag
fm. Kurvbild Lunsen, 100min lugnt
em. Distans Siggefora, 100min lugnt

tisdag
fm. O-intervaller Östuna, 90min varav 30min HIT
em. O-intervaller Nåsten, 75min varav 30min HIT

onsdag
fm. Styrka, 100min
em. MiniMedelx2, 50min varav 20min tröskel

torsdag
fm. Tjäder-Torsdag, 100min lugnt/medel
em. Backe GEx3 (sista snabbt), 100min varav 20min tröskel

totalt 19h, 150km.

Det är lite ovant att träna hårdare igen, men börjar vänja mig. Planen är att köra på ”extra-allt-konceptet” fram till O-Ringen. Nu närmast blir det en dryg vecka med landslaget nere på västkusten. Om allting fungerar fint tänkte jag sedan springa hela veckan uppe i Sälen, tycker jag svarade fint på det ifjol. Därefter blir det extra fokus på kvalitet och fart under de sista tre veckorna in mot VM. Kan bli bra!

Leave a Comment.