Hekisk Höst

Som vanligt har det dröjt ett tag sedan jag skrev här senast. 2 månader har gått sedan VM och senaste inlägget. Känns som en evighet.

Det har varit minst sagt fullspäckat. Skolan började direkt. Nu har halva terminen gått. Swoosh. Orienteringsmässigt har det också (likt varje höst) varit fullt upp. Tävlat i någon form alla åtta helger sedan VM:

– DM Lång.
– Maxad helg i ”Stan”. Gastrologik. RHCP. Halvmaraton. Mersmak trots krampdöd.
– SM Lång. 2a efter Rassmus. Roligt.
– SM Medel. 1a. Ännu roligare. SM Stafett. 4a. Sådär. Vi borde gjort det bättre.
Suunto Games. Kallt. Blött. Men bra att se vad som väntar på WOC nästa år…
25manna. Bra sistasträcka. Förnedrad på upploppet. Vi blev 6a.
WC-final. Lång 24a – bra ben, kass teknik. Sprint 9a – bra ben, bra teknik!
Oktoberracet. Viktig seger i familjekampen. Stort.

Inspirationen att tävla var hög initialt. SM var riktigt skoj (även om minibussresande till Blekinge inte är något jag älskar). Sista tiden har dock ”suget” varit i princip 0. En väldig kontrast med världscupen nu där jag kände mig halvtrött i huvudet (men pigg i benen), mot i våras i Polen där jag verkligen var supertaggad och ”på tå” på alla sätt… Visserligen gick det rätt bra nu också (i alla fall på sprinten), men jag inser mer och mer hur viktigt det är att ha ”suget” för att kunna prestera på topp.

Ovanstående resonemang gjorde att jag stod över helgens Smålandskavle. Istället har det blivit kilometersamlanda, tvättmaskinsbärande och kladdkaksbakande här hemma. Det där man inte riktigt hinner med annars…

Om tävlingslusten är på 0 så är träningslusten nästan på 100. Är oerhört taggad på att ta ytterligare ett steg i utvecklingen till nästa år! Precis som de sista åren kommer jag vara ledig från mitten av januari, så nu gäller det bara att få kombon med skola/träning att gå ihop på ett bra sätt fram tills dess!

Avslutningsvis några andra roliga saker som hänt sista tiden
– Fick stipendium från RF
– Kom med i ”A-landslaget
– Bestämde mig för att köra UTH i år igen!

Leave a Comment.