Januari och lite till

Tänkte att jag likt mina goda vänner Fredrik och Göran skulle skriva en summering av januari.Gäller ju att starta året på topp även på hemsidan!

Vinterträningen fortsätter rulla på. Träningsförutsättningarna är riktigt bra här hemma i Uppsala just nu tycker jag. Lite snö, men inte så att det hindrar från att kunna springa i skogen. Tycker jag har fått riktigt bra kontinuitet i veckorna på slutet – fina styrkepass och riktigt bra sparring av Oskar, Rassmus, Josef mfl på de snabbare passen. Så det känns som att jag tränat bra, hoppas att kroppen blivit lite bättre av det också…

Innan nyår började jag få lite strul med en fot. Överansträngde ett senfäste (peroneus brevis) när jag förlängde ett kortare distanspass till halvmara. Kände mig så pigg och stark. Men det fick jag backning på direkt, det är farligt att börja känna sig odödlig i träningen.

Så istället för att samla kilometrar på bergiga stigar på Tenerifa tillbringade jag årets första utlandsresa till stor del på en cykel. Det var ändå ganska vältajmat, bättre ställe att cykla på får man leta efter. Körde några riktigt läckra turer – från boendet i Los Cristianos upp till Teide, 2000 höjdmeter rakt upp och sedan hem igen. Ett par kaffestopp på vägen upp försök att slå hastighetsrekord nedför. Det är cykling när det är som bäst tycker jag. Det allra finaste passet blev när jag prövade en väg som var avstängd på grund av ett ”ras”. Fick köra i över en timme helt ensam uppför på en fin väg upp mot Teide . Kände mig verkligen som en ensam utbrytare i Touren… När jag närmade mig ”raset” (som möjligen hindrade stora bilar från att komma förbi) möttes jag av ett gäng ivrigt påhejjande jobbargubbar som i sin fikapaus gärna ville bjuda på såväl kaffe som cigg. Trevligt!

Hemma i Sverige igen blev jag sjuk för första gången på lääänge. Var uppe på 39,8 i feber, men det vände ganska snabbt. På sätt och vis ganska lämpligt att vara sjuk och skadad samtidigt, foten fick några bra dagar att återhämta sig helt på. Ganska fascinerad över det här med Parcetamol (Alvedon), jag har ju läst en massa om det sista åren (sista tiden framförallt om hur skadligt det kan vara för levern), men det var längesedan jag prövade själv. Vilken effekt det har! Från att vara totalt däckad mådde jag ju som en prins. Bra grejer!

Lite senare i januari var det dags för landslagssamling i Halden. Trevligt som vanligt. Dessutom fick jag bra hjälp med tejpning, massage mm av foten så jag kom igång så smått med löpningen igen. Stannade sedan några dagar extra i Halden och hängde hos Jonas. Fina dagar – lite innebandy, lite backintervaller, lite kaffe på byn och några fina timmar i skogen. Finns några kartor från Norgebesöket här.

Jag åkte sedan direkt vidare till Grönklitt och skidläger med klubben. Ovant och lite obekvämt till en börjat att åka skidor igen, men riktigt roligt! Det blev ett klassiskt skidläger. Hann med den årligen återkommande sprintstafetten och även de obligatoriska backintervallerna på vägen upp från Orsa. Och mellan passen gjorde jag inte mycket vettigt, precis som det ska vara. Det blev emellertid en lite spännande avslutningsdag när vi vid hemfärden insåg att jag fått punktering. Har ingen vidare större kompetens kring bilar, men vi lyckades få tag på en spray (!) som tätade och gjorde så att vi kunde åka hela vägen hem till Uppsala. En sådan kommer jag alltid ha till hands från och med nu, måste vara en av de bättre uppfinningarna som gjorts…

Efter skidlägret har jag varit hemma här i Uppsala. Kommit tillbaks i lite normala träningsrutiner. Börjat kika så smått på min sysselsättning för våren som är några distanskurser. Anordnat en charterkväll i vår lägenhet. Börjat bli rätt så sugen på att komma iväg till Spanien och värmen på söndag.

Jaja, det var nog det hela det. Känner att jag borde göra någonting åt den här hemsidan också. Lite ny design skulle nog inte skada (och lite bättre uppdateringsfrekvens). Får se om jag har tid och lust någon gång framöver…

2 Comments

Leave a Comment.