O-Ringen mm

Det närmar sig. Knappt 3v kvar till den 23 augusti och VM medeldistans. Har hunnit igenom O-Ringen och nu gått in i den sista fasen med mer fokus på kvalitet i träningen mot VM.

Efter förra inlägget var det dags för Precamp med landslaget nere i Strömstad. En mycket bra vecka med hög kvalitet på träningar och allt runtomkring. Känner att jag börjar få bra koll på vad som väntar och kommer krävas på VM.

Efter en liten mellanlandning hemma var det sedan dags för O-Ringen uppe i Sälen. Blev sådär för min del. Tycker kroppen svarade rätt bra fysiskt, även om jag saknade den där riktiga maxfarten, men det spelar inte så stor roll när tekniken är helt undermålig. Inledde veckan med att bomma allt, och låg 5min bak redan efter 30min löpning. Bet ihop och gjorde många bra saker resten av veckan, men överlag var det lite hafsigt och slarvig orientering. Det krävs en stor laddning och disciplin för att klara av 5 dagars tävlande – både fysiskt, tekniskt och mentalt. Jag hade inte det i år, kanske framförallt mentalt. Lite fel inställning, men samtidgt kan det ha varit bra att ta tävlingen lite som den kom, njuta av veckan och spara lite av den där riktiga energin att optimera allt till till VM…

Har i alla fall kommit tillbaka till ett bra tekniskt beteende igen (efter en ordentlig utskällning från mig själv). Senaste två teknikpassen (medel, intervaller) har varit riktigt fokuserade. Aktiv och distinkt orientering – så ska det vara om 3v också tänkte jag!

Den fysiska träningen har i alla fall gått väldigt bra sista månaden. Juli blev 63h och 49 mil, inte riktigt vinter-träningsmängd, men ändå snäppet mer än april-juni. Nu är det bara ett kortare block med lite hårda intervaller kvar innan det är dags att börja vila och hålla tummarna för att formtoppen dyker upp. Jag är dock ganska dålig på att vila har jag insett. Måste hitta något nytt att fylla tiden med istället för dubbla pass varje dag… Pokemon?

1 Comments

Leave a Comment.