Om mig

Jag föddes 23 november 1991 i Uppsala. Som liten höll jag på med all möjligt idrott, och det dröjde tills gymnasiet innan valet blev helt klart. Jag flyttade då till Sandviken och började på orienteringsgymnasiet. Till en början förstod jag inte hur någon frivilligt kunde köpa potatis, som man ju behöver skala – istället för pasta som bara är att slänga ned i kastrullen. Efter tre år hade jag lärt mig massor – både om livet och elitidrott.

Efter gymnasiet återvände jag till Uppsala och började på läkarprogrammet. Parallellt fortsatte jag satsa allt mer på orienteringen. Det blev några studieuppehåll för att hinna med alla läger och tävlingar. Jag tog så steg allt närmre närmre världseliten. 2016 fick jag för första gången chansen att springa VM för Sverige. Det var en mäktig känsla och någonting jag fick äran att göra flera gånger de kommande åren. Parallellt med tävlandet gjorde jag AT-tjänst i Jönköping, och därefter ST-tjänst (allmänmedicin) tillbaka i Uppsala.

VM-debut 2016

På VM i Tjeckien 2021 vann jag min första VM-medalj. I lag med Gustav Bergman och William Lind tog vi VM-guld i stafett. Året efter gick det om möjligt ännu bättre med både 10MILA-seger för klubben och min största individuella framgång: EM-guld i medeldistans. Resultatmässiga framgångar ger såklart en stor tillfredställelse – men ju bättre det gått, desto mer har jag insett att jag verkligen inte håller på för resultatens skull. Elitidrott ger mig så mycket positiva upplevelser och glädje, alldeles oavsett hur resultatlistorna ser ut. Jag försöker ändå hålla lite ordning på alla stora tävlingar jag springer i min meritförteckning.

10MILA-seger 2022

Jag gillar verkligen elitidrottens vardag. Jag mår bra av träning och att ta hand om min kropp. Den mesta träning jag gör laddas automatisk upp på Strava. Jag har faktiskt dokumenterat min träning i någon form sedan jag var 14 (med lite varierande noggrannhet). Detta medför att jag fått ihop några rätt snygga diagram. Det är inte riktigt 10’000h träning totalt ännu, men snart…